Prilagodba

Dani oraha

Dogadanja   |   04.11.2022.
Dani oraha

Suhopolje je dio Slavonije, a kao što znamo, svako slavonsko dvorište u prošlosti je u svom dvorištu imalo orah. Na žalost, vremena su se promijenila i to danas u većini slučajeva nije tako. Naši najmlađi gotovo da i nemaju priliku igrati se u hladovini oraha, jesti sve ono što smo mi redovito jeli niti uživati u mirisima domaćih pečenih kolača. Upravo iz tog razloga Turistička zajednica općine Suhopolje u suradnji s Kulturnom udrugom KrEdA pokrenula je cijelu ovu priču u sklopu projekta Sinergija tradicije i baštine za zajedničku zelenu budućnost gdje je kroz projekt po prvi puta organizirana i manifestacija „Dani oraha“.

Posjetitelje na ovoj manifestaciji očekuje obilje štandova s ukusnim gastro delicijama od oraha po tradicionalnoj suhopoljskoj recepturi te ugodno osmišljen ambijent u središtu posađenog drvoreda oraha u Kolodvorskoj ulici. Manifestacija se održava u rujnu, mjesecu karakterističnom po početku jeseni i orahu, a za izvrstan provod osigurana je i prigodna glazba, te proglašavanje najuređenijeg štanda s najukusnijom hranom. Cilj ove nove, gastro manifestacije, je potaknuti očuvanje suhopoljske tradicije te prikazati Suhopolje kao gastro destinaciju.

 

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.