Prilagodba

Hotel grofa Jankovića

TZ   |   18.06.2018.
Hotel grofa Jankovića

Jedan od nekad najljepših dvoraca u Slavoniji, koji je godinama stajao zapušten, a od potpunog urušavanja spasila ga je Virovitičko – podravska županija, koja ga je prvo kupila, a potom njegovu obnovu i prenamjenu u Centar za posjetitelje prijavila na europske fondove.

Rekonstrukcija dvorca Janković, projekta Virovitičko-podravske županije, vrijedna je gotovo 40 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od 33 milijuna kuna.

Kompleks će imati 15 (petnaest) opremljenih soba, multimedijalnu sobu i laboratorij za kreativne radionice.

Ovim projektom će se rekonstruirati i obnoviti Dvorac Janković u Suhopolju s ciljem razvoja prepoznatljive turističke destinacije na području Virovitičko-podravske županije. Kada ovaj projekt završi, iduće godine, otvorit će se nova radna mjesta, a Suhopolje će, postati jedno od atraktivnijih mjesta na karti kulturnog turizma, unaprijedit će se upravljanje kulturnom baštinom, osigurati gospodarska korist, razvoj i zapošljavanje lokalnog stanovništva. Osim toga, Virovitičko-podravskoj županiji je prošao i projekt obnove suhopoljskog parka, pa će cijeli ovaj kompleks, kada se završi biti jedno od najreprezentativnijih turističkih lokacija u ovom dijelu Hrvatske.

Podijelite


Dvorac Janković

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.