Prilagodba

Suhopoljska KrEdA izdala Omaminu kuharicu – orah: Prikupili niz tradicionalnih recepata od lokalnih kuharica

Događanja   |   www.icv.hr  |  05.02.2021.
Suhopoljska KrEdA izdala Omaminu kuharicu – orah: Prikupili niz tradicionalnih recepata od lokalnih kuharica

Suhopoljska Kulturna udruga KrEdA ovih je dana izdala još jednu publikaciju – Omamina kuharica – Orah. Riječ je o kuharici koja sadrži niz tradicionalnih recepata od oraha, a recepti su prikupljeni tijekom protekle godine od lokalnih kuharica.

Kuharica je izdana u sklopu projekta ‘Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost’ koji sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje, a jedan od glavnih ciljeva mu je očuvanje kulturne i tradicijske baštine.

– Unutar zanimljivih korica mogu se pronaći recepti za kiflice, torte, dizanice i najrazličitije vrste slastica,a sve pojašnjeno na način kako su to od davnina radile naše mame, bake i prabake. Osim recepata s orasima, kuharica sadrži i dodatak u kojemu se nalaze tradicionalna predjela, glavna jela, prilozi i deserti, čiji su recepti osim na hrvatskom, napisani i na njemačkom i engleskom jeziku – rekla nam je Matea Marek, koordinator projekta, te dodala da će kroz ovu kuharicu poneki recepti biti sačuvani od zaborava te će se tradicijska priprema omiljenih slastica prenijeti na neke buduće generacije.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.