Prilagodba

Suhopoljski Dani oraha ove godine okupili rekordan broj sudionika i posjetitelja

Dogadanja   |   www.icv.hr  |  01.10.2023.
Suhopoljski Dani oraha ove godine okupili rekordan broj sudionika i posjetitelja

Turistička zajednica općine Suhopolje, u suradnji s Kulturnom udrugom KrEdA, jučer (nedjelja) je organizirala tradicionalne 4. po redu Dane oraha u Suhopolju. Simbolično, manifestacija se održala uz drvored oraha u Kolodvorskoj ulici, a uz natjecateljski dio programa za sve posjetitelje postavljeni su bili i razni zabavni sadržaji kojima su se osobito obradovali najmlađi, ali naravno i stariji, jer raznovrsne slastice, stara jela, likeri od voća kao i nezaobilazna svirka “Suhopoljskih tamburaša”, nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Kao i svake godine birala se i najbolja orehnjača i najbolje uređeni štand, no i na ovogodišnjim Danima oraha svi su bili pobjednici jer su uložili puno truda i vremena za pripremu, što nam je potvrdila i ravnateljica Doma za starije osobe Borova Zlata Rončević koja sa svojom veselom družinom redovno učestvuje na ovoj jesenjoj priredbi.

– I ove su godine naši korisnici i djelatnici zajedničkim snagama pripremili raznovrsne slastice. Ono što je također vrlo važno, sve je s naše poljoprivredne ekonomije s kojom se itekako ponosimo, a i sretni smo što, osim na raznovrsnim kulinarskim manifestacijama, domaće proizvode imamo svakodnevno i na našem domskom jelovniku- rekla nam je ravnateljica Rončević.

Da bi saznali nešto više o ideji za održavanje ove jesenje priredbe došli smo do štanda organizatora, udruge KrEdA, gdje nas je dočekala predsjednica Natalija Kožić Lukačević koja je istaknula zadovoljstvo velikim odazivom kako sudionika tako i posjetitelja.

– Drago nam je što svake godine imamo sve više onih koji žele čuvati stare običaje i naravno stara jela, onako kako su ih pripremale naše bake i prabake. Uz našu Udrugu, tu su i razne udruge i OPG-ovi pristigli iz cijele županije, a svi s istom namjerom, čuvati tradiciju, družiti se i dobro se zabaviti. Osim toga, ovdje smo priredili i mali sajam s ciljem održivog razvoja i smanjenja konzumerizma, što je zapravo jedna od mnogobrojnih aktivnosti naše Udruge- rekla nam je Natalija Kožić Lukačević, a mi smo kao i svaki put posjetili i štand općine Suhopolje gdje je bio i načelnik općine Goran Doležal sa suradnicima, djelatnicima Turističke zajednice općine Suhopolje.

– Prve godine održavanja ove priredbe bio je relativno mali broj ljudi, a ta brojka je svake godine bila sve veća, da bi kulminirala ove godine. Stoga je realno očekivati da će naredne godine biti još više sudionika i posjetitelja što je na neki način dokaz da ima sve više onih koji žele čuvati tradiciju kraja u kojem žive. Ovo je također i značajan doprinos turističkoj ponudi općine Suhopolje, a realno je očekivati da će Dani oraha preći županijske okvire te da će se uvrstiti u naš brand turističkih ponuda koje mogu vidjeti i gosti iz drugih krajeva koji posjete Suhopolje- rekao nam je načelnik općine Goran Doležal.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.