Prilagodba

U Suhopoljskom dvorcu, moći ćete se „pretvoriti“ u grofa ili groficu, te u virtualnoj stvarnosti zaplesati s plemićkom obitelji Janković

Novosti   |   www.vpz.hr  |  15.09.2020.
U Suhopoljskom dvorcu, moći ćete se „pretvoriti“ u grofa ili groficu, te u virtualnoj stvarnosti zaplesati s plemićkom obitelji Janković

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović i Mario Mikić-Vučak, direktor tvrtke Culex d.o.o. iz Grabovca, uz nazočnost, Helene Hegediš, koordinatorice na projektu obnove Dvorca Janković u Suhopolju, potpisali su ugovor o nabavi multimedijalne opreme za Centar za posjetitelje Dvorac Janković u vrijednosti 277.750,00 kuna. Multimedijalna oprema nabavlja se u sklopu projekta „Čudesan svijet grofa Jankovića“, koji je prijavljen na Javni poziv Ministarstva turizma za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture, nositelja Virovitičko-podravske županije. Projekt je to vrijedan 885.960,94 kune, a sufinanciranje Ministarstva turizma iznosilo je 480.000,00 kuna. Kroz navedeni projekt je već uređen pristupni kolnik, kao i pristupni dio za vatrogasno vozilo te staze u Parku Suhopolje. Sada u sklopu istoga, slijedi nabava multimedijalne opreme.

Nabavkom multimedijalne opreme, posjetiteljima će se omogućiti mogućnost stavljanja u ulogu grofa ili grofice, pomoću aplikacije „Ja sam Grof/Grofica, a sve kroz interaktivno upravljanje vlastitom fotografijom i presvlačenjem s njihovom autentičnom odjećom, promjenom izgleda lica u lice grofa ili grofice te modeliranjem likova i oblika baroknog doba, prikaz posjetitelja u ulozi grofa ili grofice), te u virtualnoj stvarnosti mogućnost plesanja zajedničkog plesa s plemićkom obitelji Janković (video igra).

– Cilj ovog projekta je dodatno unaprijediti sadržaje Centra za posjetitelje Dvorac Janković Suhopolje, uz unaprjeđenje turističke kvalitete, radi generiranja novih motiva turističkih dolazaka i povećanje zadovoljstva gostiju u Virovitičko-podravskoj županiji. Uređenjem pješačkih i kolničkih staza u perivoju Dvorca Janković u Suhopolju, olakšan je pristup i pokretljivost svim posjetiteljima, time smo doprinijeli revitalizaciji i poboljšanju kvalitete života, te povećanju zaštite prirode i održivom turizmu ovog područja – naglasio je župan Igor Andrović.

Multimedijalnim opremanjem Dvorca Janković u Suhopolju stvorit će se atraktivan Centar za posjetitelje gdje će posjetitelji kroz interakciju s postavom dobiti doživljaj prošlih vremena i života grofovske obitelji koja je imala važan utjecaj na gospodarski i društveni život zajednice. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.