Prilagodba

Zavirili smo u unutrašnjost Centra za posjetitelje Dvorac Janković: Pogledajte kako izgleda, a kako je izgledao nekad

Novosti   |   www.vpz.hr  |  15.09.2020.
Zavirili smo u unutrašnjost Centra za posjetitelje Dvorac Janković: Pogledajte kako izgleda, a kako je izgledao nekad

Iako je kulturno dobro, Dvorac Janković u Suhopolju do prije samo tri godine bio je ruševina. Novi život utkala mu je Virovitičko-podravska županija, svojim, ali najvećim dijelom europskim sredstvima. Započela je tada obnova gotovo 40 milijuna kuna vrijednog projekta Virovitičko-podravske županije koji je napisala VIDRA, a uslijedila je i rekonstrukcija perivoja, za dodatnih 4,9 milijuna kuna. Novac je stigao iz Europske unije. Stvoren je, tako, Centar za posjetitelje – Dvorac Janković Suhopolje s 15 soba, 5D kinom kakvoga nema od Osijeka do Zagreba, a spoj je to povijesne i kulturne baštine s najmodernijom tehnologijom. Zavirili smo u unutrašnjost Centra za posjetitelje Dvorac Janković, pogledajte kako danas izgleda.

 

Županija je ovaj projekt provodila s partnerima, VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije, Gradskim muzejom Virovitica i Općinom Suhopolje. 3LHD-a interdisciplinarni arhitektonski ured je autor arhitektonskog projekta obnove. No, prije samo nekoliko godina Dvorac Janković je bio ruševina i ruglo i pogledajte kako je tada izgledao.

(vpz.hr, vecernji.hr; foto: K. Toplak)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.